het is bijna zover! - Reisverslag uit Curtin Springs, Australië van anne breemen - WaarBenJij.nu het is bijna zover! - Reisverslag uit Curtin Springs, Australië van anne breemen - WaarBenJij.nu

het is bijna zover!

Door: anne

Blijf op de hoogte en volg anne

09 Februari 2017 | Australië, Curtin Springs

En dat deed het natuurlijk niet.. Na een wat rusteloze nacht willen we een hike gaan doen van 10 km door de bossen. We konden vanaf de parkeerplaats direct het national park inlopen.

Toen we bij de informatieborden kwamen zagen we dat we sowieso een stuk door de rivier moesten. Aangezien we alles bij hadden leek ons dat geen goed idee. Dus zijn we eerst naar dat stuk gelopen om te kijken of we er door heen konden. Het leek ons erg diep en proberen wouden we het liever ook niet. We konden er omheen lopen. En klommen over de stenen van de rivier en kwamen zo aan de overkant.

Nadat we daardoor heen waren kwam er een stuk strand en omdat het nog verder ging maar we moesten klimmen ging dani eerst. Na een leuke klim van 1 rots. Daarna werd het pas echt mooi. Overal roodgekleurde stenen meters hoog. Toen we terugliepen moesten we die rots natuurlijk ook weer af…. Dat was nog veel erger.

Hierna hebben we onze spullen neergelegd en zijn we gaan zwemmen. Het is maar goed dat we er niet door heen zijn gegaan met onze spullen want het was inderdaad diep genoeg dat het water je borst reikte. We zijn hierna vertrokken naar alice springs.

Na een korte stop in alice springs voor lunch en benzine zijn we richting Uluru/Ayers rock gereden. Omdat het een beetje begon te regen, hard te waaien en af en toe en bliksem voorbij kwam hebben we besloten niet verder te gaan dan de campsite en dat we de sunrise gaan bekijken ipv de sunset. Daar hadden we achteraf toch wel spijt van de kleuren waren prachtig.

Onderweg kwamen we een tankstation tegen met een kamelenfarm. We zijn er even doorheen gereden en weer verder gegaan.

De campsite is ideaal gratis uurtje van Uluru af het heeft een klein cafeetje een douche en wifi! Zo'n 50 kilometer voor de campsite konden we de uluru al zien wat gaaf en wat is de rock ontzettend groot!

Omdat het weer slecht was zijn we in het cafeetje wat gaan drinken en de barvrouw was van zweden. Ze had hier een holiday/work visa en ze vroeg naar onze plannen. Dus ik vertelde dat we morgen naar Uluru gaan en ze liep naar achter. Toen toverde ze nog een entree kaartje tevoorschijn die morgen verliep. Ze wist niet zeker of het voor de hele auto is of per persoon. Maar het scheelt ons zeker 25 dollar!.

Ik heb later op de avond wat tips voor haar opgeschreven wat leuk is om te bezoeken en hierna zijn we gaan slapen. Om 2 uur snachts ging het regenen, we hadden de tent dicht gedaan en gelijk stijgt de temperatuur. We moesten om 4.30 op de volgende morgen dus nog maar een paar uurtjes slaap proberen te vatten.

Slaap lekker!