Rottnest Island - Reisverslag uit Rottnest Island, Australië van anne breemen - WaarBenJij.nu Rottnest Island - Reisverslag uit Rottnest Island, Australië van anne breemen - WaarBenJij.nu

Rottnest Island

Blijf op de hoogte en volg anne

20 Januari 2017 | Australië, Rottnest Island

Woehoe rotnesst Island. Ik fiets met Cameron naar de ferry waar we Chris en Juli weer tegen komen. Hun hebben maar 2 fietsen dus ik heb er een gehuurd. We gaan de ferry op en kijken mooi op de zon die in de zee schitterd.

Met mijn tas gepakt met 2 flessen water, hele fles zonnebrand en mijn zonnebril en mijn handdoek ben ik er klaar voor. We hebben een half uur van de vaart kunnen genieten en hierna kwamen we op het eiland. Een klein paradijs kun je wel noemen. Overal kleine strandjes, baaien, mooie omgeving. En vooral heel veel heuvels. En nee niet de heuvels die we in Nederland kennen groter! Meer een beetje soort van kwakkenberg dan nog een beetje erger en dan constant. Koste wat energie maar was ook wel weer heel leuk om op de fiets. De route die we gefietst hebben is 22 km.

Na een heerlijke lunch op het strand weer verder gefietst en bij little parakeet gestopt. Dit een een kleine baai met een beschermd strand, er was geen vleugje wind het werd en zo warm dat je de koude zee weer in wou.

Op het hele eiland lopen quokka's rond. Ze lijken op grote ratten van een afstand maar als je dichterbij komt lijken ze op kleine kangaroo’s zo springen ze ook. Ze zijn helemaal niet verlegen en komen naar je toe om te kijken of je eten hebt. Zo schattig.

Na een hele dag in de zon, zee en op het strand had ik wel verwacht verbrand te zijn echter zijn dit maar 2 plekjes op mijn arm en mijn gezicht! Geen berg opgelopen en maar een klein beetje verbrand. Missie en dag geslaagd!!

de dag werd afgesloten met fish and chips en een zon ondergang in zee.
vanacht vier ik sinterkerst en nieuw op Skype!