labuan bajo - Reisverslag uit Labuanbajo, Indonesië van anne breemen - WaarBenJij.nu labuan bajo - Reisverslag uit Labuanbajo, Indonesië van anne breemen - WaarBenJij.nu

labuan bajo

Door: anne

Blijf op de hoogte en volg anne

11 December 2016 | Indonesië, Labuanbajo

De eerste nacht in LabuanBajo hopelijk krijg ik hier een betere nachtrust dan op de boot. Maar omdat we een een crappy hostel zitten en ik boven in het stapelbed geen ruimte had om te slapen is mijn missie mislukt. Het ontbijt bestond uit donuts in een vergiet. en alle kopjes waren smerig zijn we maar ergens anders wat gaan eten. Die ochtend waren we he allemaal eens over dat we iets anders moesten zoeken.

Na dat we alle spullen verplaatst hebben naar het nieuwe hotel en gegeten hadden zijn we opzoek gegaan naar mensen die ons nog mee wouden nemen op een snorkeltrip. Normaal gaan die dus vroeg in de morgen. Na dat we er een gevonden hadden zijn we naar 3 eilandjes gegaan, Kanawa eiland, angel eiland en nog een waar ik de naam niet meer van weet.
Nadat alle plekken erg tegen vielen, qua rif en vissen betreft. Nou waren we ook wel erg vewend met het rif bij pink beach wat zo mooi was. Hebben we afval opgedoken tussen de riffen. en zo maar een beetje geholpen om de natuur hier schoon te houden.

Wat lastig is omdat de lokale mensen alles op straat gooien en niet recyclen. Goede daad voor vandaag weer gedaan!

Terug in het hostel even geslapen en daarna wat gaan eten. Hier kwamen we 2 mensen van de boot tegen. We hebben samen wat gegeten en daarna zijn we boven gaan zitten om even te relaxen.

De nacht was weer niet heel dendend omdat de waaier kapot was en dus op mijn kamergenoot stond gericht. waardoor ik lekker mijn bed uit lag te zweten! Maar alles beter dan dat vieze goore hostel.

Vandaag voelde ik me niet zo goed en wouden 2 andere naar de watervallen en de grot hier. Ik ben niet meegegaan en ben even gaan rondlopen hier. Toen ik ze later tegenkwam in de hoofdstraat konden ze niet meer gaan en gingen ze naar een zwembad bij een hotel. Ik ben hierbij wel meegegaan en dat was een goede beslissing.

Voor 5 euro konden we naar binnen en hebben we de middag gerelaxt met een zwembad en prive strand en uitzicht op zee en bergen. Mooier kan niet!

Ik merk dat ik de hitte wel een klein beetje zat ben, beetje afkoeling hier kan geen kwaad. Niet alleen om af te koelen maar ook om mijn lichaam rust te geven en alle kleine wondjes op mijn voeten en benen te laten helen haha.

Morgen gaan we naar de watervallen en daar kunnen we ook zwemmen. Top idee!